Hermannskogel & Co.


Hiszek az időjárás előrejelzésnek, mely szombatra és vasárnapra 6/7-es erősségű szelet (Beaufort skála) és rengeteg felhőt ígér. Valamit mégis csak kéne tenni, akarom mondani, menni. Mint általában ilyenkor jól jönnek a közeli Bécsi-erdő zsengébb kicsücsörödései.

 Hermannskogel_2D  Hermannskogel_3D

 HermannskogelProfile

A táv (Kahlenbergdorf, Wildgrube, Krapfenwaldl, Hermannskogel, Vogelsangberg, Kahlenberg, Josefsdorf, Kahlenbergdorf) 13 km, cirka 600 m szintemelkedés bruttó 3:00 óra (sietösen).

A Duna szintjéről, Kahlenbergdorfból indulok. Elhaladok a bronz-sellő szobra mellett, majd az Eisernehandgassen felbaktatok a szőlődombokra.

DSC01088

Mielőtt alászállnék a Muckentalba, végignézek a városon. Az árokba érve nem maradok a Wildgrube mélyén, hanem a Krapfenwaldl felé veszem az irányt.

DSC01094

Fagyos az idő, egyre több helyen borítja vékony zúzmarás hópiheréteg az utat. A Krapfenwaldlnál jobbra kanyarodom és a Hermannskogel felé vezető ösvényt követem.

DSC01101

A Jägerwiesen hirtelen kisüt a nap, először csak halványan szórja sugarait, majd egyre jobban belebátorodik.

DSC01105

A Jägerwiese után megkezdem a Hermannskogelre vezető, rövid, de nagyon meredek és teljesen eljegesedett út ostromát. A hegyi biciklisek ezt nevezik a Hermannskogel zúzdájának (mármint ha fentről érkeznek).

DSC01106

Ráadásul hatalmas szálfák dőltek keresztbe az útra. Nem is olyan egyszerű kikerülni az akadályt. Az ösvény jobb szélén török előre, úgymond árkon, de inkább csak bokrokon által. Erősen kerülöm az út közepe táját, mert a “porcukrozott” réteg alatt alattomos sima jég lapul. Sajnos nincs nálam a spájk, most is jól jött volna.

DSC01108

Két hölgy érkezik utánam. Leszólok nekik, útmutatva, hogy merről kerüljék a torlaszokat.

DSC01110

Végül probléma nélkül érem el célomat az ilyenkor lakatra zárt Habsburgwartet. A túlsó lankásabb oldalon lebandukolok vissza a Jägerwiesere.

DSC01114

A Jägerwiesen már kikékül az ég teljes széltében hosszában. Ezen felbuzdulva nem indulok még azonnal vissza, hanem nekivágok még a Vogelsangbergnek.

DSC01123

A Vogelsangbergen valaki kreatívkodott és készített egy miniatűr csúcskeresztet.

DSC01132

A továbbiakban még a Kahlenbergen is teszem még tiszteletem. Általában MTB-vel szoktam idáig feljönni, így most sajnálom kicsit, hogy az út lefelé tovább tart majd a szokásosnál.

DSC01150

De sebaj, Josefsdorf napfényben fürdik, így az én hangulatom is ragyogó.

DSC01152

A napsütés aztán elkisér egészen vissza a kiindulópontomig. Az utolsó képen Kahlenbergdorf temploma, a háttérben a Dunával.

DSC01164

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s