A két Mandling


A tegnapi kirándulás után sajog minden porcikám, komoly izomláz jelei mutatkoznak, így a mára betervezett idei első Klettersteigemet jegelem és valami lazább alternatíva után nézek. Így jön a képbe a Hohe Mandling, ahol már ugyan többször is jártam, de kisebb testvérén a Vordere Mandlingon még nem.

 HoheMandling_2DKomp  HoheMandling_3D

 HoheMandlingProfile

blue A táv (Miesanbach, Hohe Mandling, Vordere Mandling, Stampftal, Oed, Miesanbach) 16.6 km, 880 m szintemelkedés bruttó 5:15 óra alatt

Az időjárás most maradéktalanul beváltja a hozzá fűzött reményeket. 9:00 órakor indulok Reichentalból, Miesanbach vasútállomás parkolójából. 10:30-ra elérem első célom a mindössze 967 m magas Hohe Mandlingot.  Hosszabb barangolás következik egy szép bükkfaerdőben. 12:10-kor vagyok a Vordere Mandling, jól eldugott csúcskeresztjénél (925 m). Először csak a kőhalom-emberkéket (Steinmänner) látom, és csak később veszem észre, hogy van egy kicsiny fakereszt is.

A Stampftlanon át ereszkedem vissza Oed községbe (13:50) majd a kerékpárúton alig fél óra alatt visszabandukolok a délelőtti kiindulópontomba.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s