MTB: Schöpfl körút


Végre erőt veszek magamon és felszerelem a kerékpárszállítót az autóm tetejére. Tulajdonképpen unom már a Leopoldsberg, Kahlenber, Eisernehandgasse vidékét, amit közbülső segédlet nélkül, direkt is el tudok érni.

 Schöpfl_2D  Schöpfl_3D

 SchöpflProfile

A megtett táv (Schöpflgitter, St. Corona am Schöpf, Neuwald, Schöpfl-Schutzhaus, Schöpflgitter) cirka 30 km, 780 m szintemelkedéssel bruttó 3:15 óra (nettó 2:35)

Utólag is, jó választás. Érdekesebb egy olyan terepen ostromolni az emelkedőket, ahol még nem tudom, hol van az egyes kaptatók teteje. Jobban kell gazdálkodni az erőtartalékokkal. Igaz, 2014-ben már végigtekertem ugyanezen a körúton, de akkor, fordított irányban. Már nem emlékeszem a terep konkrét adottságaira.

SchöpflPolarPuls
Pulzus és sebsség

Nos, a Schöpflgitter-Schöpfl szakasz, az óramutató járásával megegyező irányban, végig S0-ra értékelhető. Meglepetések és akadályok nélküli széles erdészeti utakon visz. St. Corona am Schöpfl térségében ugyan kibukkanok az aszfaltútra, de a gyér forgalomnak köszönhetően ez nem csorbítja a körút zamatát.

Az erdő körülöttem csendes, nedves és elhagyatott. A madarakon kívül élő lélekkel nem találkozom. Az út Neuwald után ismét betér az erdőbe. Megerőltető, amolyan tüdő-köptető nincs sehol, pedig várom, hol kell majd nagyot taposni a pedálba. A mászások tehát nem jelentenek különösebb kihívást.

A Schöpfl-Schutzhausban tartok egy rövid ebédszünetet. Innétől csak lefelé van már. Igazi élvezetes downhill. Na, ezt már S1-re értékelném, azaz egy valódi singletrailról van szó, apróbb akadályokkal. Felfelé menetben (ha jól emlékszem), inkább S2-nek éltem meg. Hamarosan azonban az út újra kiér a széles erdészeti útra, ahol immár gátlástalanul ki lehet ereszteni a gyeplőt.

Kategória: Biking, Hobbies, Sport
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s