Paul biciklije, avagy ne dőlj be a reklámnak


Amint arról beszámoltam, nagyon meg vagyok elégedve újdonsült bringámmal. Az online megrendeléstől számítva 5 napon belül megérkezett. Örömömet elmeséltem fűnek-fának, minekutána egyik ismerősöm, Paul, aki eleddig az YT-Industries termékeire esküdött, úgy döntött, hogy eredeti terveivel ellentéteben, most a tavasszal, ő is inkább egy Canyont vesz. Vesztére, illetve vesztemre! Történt tehát, hogy felhőtlen lelkesedésemen felbuzdulva, választott is magának egy endurot (Spectral CF) és április 10.-én annak rendje és módja szerint a Canyon-Weboldalán megrendelte és kifizette.

A Canyon április 16.-án a csomagot átadta a DHL-nek (a német sárga posta, öntömjénezésük szerint, széltében-hosszában ők a legjobbak. Úristen, akkor milyen lehet a többi?), legalábbis a csomagkövető szolgálat szerint. Tegnap beszéltem Paullal. Április 30.-án még mindig változatlanul ugyanúgy várakozott továbbszállításra a küldemény, mint április 16.-án. Természetesen többször is megpróbált kapcsolatba lépni mind a DHL-el mind pedig a Canyonnal, sikertelenül. Mindkét cég elérhetetlen. Sem a telefonra nem reagálnak sem pedig e-mailen küldött kérdésre választ nem adnak.

Én meg itt állok, mint a kis hülye, aki reklámot csinált egy világcégnek és ezzel jól befürdött. Soha többé! Tehát lassan egy hónap eltelik, a kolléga pénzét még a megrendelés napján gyors eleganciával legombolták a kontójáról. Áru sehol, ügyfélszolgálat halott, felvilágosítás nincs.

Közben találtam egy oldalt, ahol a hasonlóan pórul jártak adhatják ki dühüket: https://de.trustpilot.com/review/www.canyon.com Ergo: nem mind arany ami fénylik. Szégyen-gyalázat egy ilyen híres és egyébként valóban jó bicikliket gyártó cégre nézve. Mi a túrót csinál ott a management? Van nekik olyan? Ezeknél a vásárló nem egyéb, mint néma, tűrésre ítélt balek, aki örüljön, ha hónapok kálváriája után egyáltalán kap valamit. A sztorinak tehát még nincs vége, izgulok magam is. Nem tudom, ezekután, Paul szóba áll-e még velem.

Update 2020 május 12: Paulnak a mai napig nem érkezett meg a megrendelt biciklije, de már nem is várja, mert még május 7.-án elszakadt nála a cérna és visszamondta a megrendelést. Helyette maradt a az YT-Industriesnál. Ott még 7.-én elérte az ügyfélszolgálatot és ha minden igaz, még ezen a héten megérkezik az ott megrendelt bringája (nem a béna DHL szállítja).

Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s