A legrövidebb úton a Kieneckre


Angikát motiválom újfent egy kis kulináris örömökkel tarkított túrára a Kieneck vendégházhoz. Labilis légköri viszonyokkal riogatnak az egek tudói, és ezért valami rövidebb variáns mentén gondolkodunk. A Ramsental, mint kiindulópont, kifejezetten alkalmas arra, hogy tempós kaptatással gyorsan bevegyük a megcélzott ormot.

Kieneck_2D Kieneck_3D

KieneckProfile

blue A túra a Ramsentalból a fenti nyomvonal mentén midössze 8.5 km, 520 m szintemelkedés bruttó 4:00 óra alatt (nettó 2:45 óra)

Van már 10:00 óra, amikor nekilendülünk. Az időjárásra panasz nem lehet, kellemes meleg, itt-ott lendül némi élénk szellő, ami inkább kellemes, semmint zavaró.

DSC00812

DSC00819

Háromnegyed óra elteltével már a Bettelmannkreznál vagyunk (fenti kép). Idáig a rohanás miatt sohasem olvastam el a kereszt történetét, miszerint azon a helyen télen megfagyott egy koldus, innen a név. Bettler == koldust jelent, de mára a betűk valahogy megkeveredtek. Eredetileg tehát BettlermannKruez volt. 11:25-kor pedig már meg is érkezünk a Kieneck tetején trónoló Enzianhüttehez.

DSC00820

DSC00824

DSC00834

DSC00850

DSC00859

DSC00862

A látogatók hadai már ostromgyűrűbe fogták a vendégház konyháját és a teraszát, de mi azért még találunk szabad helyet bőven. Olyannyira nem sietünk, hogy van már 12:15 mire felkerekedünk. Megkukkantjuk még a szépen felújított helyi kápolna-szentélyt. A hegy lábánál még elmajszolunk egy-egy almát és utána irány vissza a völgy.

DSC00841

DSC00843

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Szemák Attila szerint:

    Már égek a vágytól, hogy ismét együtt túrázhassunk.🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s