Egy „kisócska” túra variánsa a Hoher Lindkogelre


Tavaly ragasztotta Angika erre a túrára a „kisócska” jelzőt, melyről aztán később kiderült, hogy sem nem olyan kicsi, sem pedig nem ócska. Mindezek ellenére a megjelölés megmaradt, és azóta is így hívjuk. Az egy évvel ezelőtti tökéletes kópiája helyett felfelé menetben egy új variánst választunk, ami kicsivel hosszabb és érdekesebbé teszi a kirándulást.

HoLindkogel_2D HoLindkogel_3D

HoLindkogelProfile

blue A megtett táv (Cholerakapelle, Jägerhaus, 404-es turistaút, Äußerer Kaltenberger Forst, Brünnersteig, Eisernes Tor, Steiniger Weg, Cholerakapelle) cirka 12 km, 640 m szintemelkedés bruttó 5:15 óra alatt (nettó 4:00 óra)

A szelíd és mérsékelten emelkedő Kalkgraben helyett elbandukolunk a Jägerhausig (ami egy nagyobb épület az erdészeti út mentén) és ott jobbra fordulva cserkésszük be az Äußerer Kaltenberger Forst néven ismert erdőrészt. A turistaút egyes szakaszai meglepően nyers, alpesi jellegű sziklalépcsőkkel tarkítottak (lenti kép).

DSC00769

DSC00776

DSC00778

Odafenn aztán a hivatalosan kijelölt hegyibiciklis úton lyukadunk ki (fenti képek) és egészen a Brünnersteigig (más források szerint Brennersteig – lenti kép) követjük a vonalát. A vadromantikus Brünnersteigtől aztán már nincs messze aznapi végcélunk, az Eisernes Torhoz címzett vendégfogadó. Lefelé viszont a jól bevált korábbi útvonalon ereszkedünk, mely semmiféle meglepetést nem tartogat.

DSC00784

DSC00787

DSC00790

DSC00802

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s