A biztos alap, a szikla, amire templomomat építhetem


Tonnaszámra dől ránk a médiából a szenny, a téves információ, a megtévesztés, a tudatosan hamis ábrázolás és a kifejezett hazugság. Ilyenkor ajánlatos és érdemes megtalálni azokat a nyugodt, megbízható és hiteles forrásokat, melyek alapján elrendezhetjük a gondolatainkat és melyekre döntéseinkben hagyatkozhatunk. Egy ilyen biztos alap a görög származású amerikai professzor John Ioannidis és legutóbbi munkája, melyre már többször is hivatkoztam.

dr-john-ioannidis-announces

A Stanford egyetem járványügyi kutatójáról érdemes tudni, hogy nem egy jelentéktelen lokálpatriótáról van szó (amit egy-két hangoskodó hazai szolgalelkű szakértőről nem lehet elmondani). John Ioannidis saját szakterületén a világ legelismertebb tudósa, kutatója. Tudományos berkekben az idézetek számát (az úgynevezett h-index) szokták mérvadónak tartani, ami arról tanúskodik, hogy hány tudományos munka hivatkozik rá és idézi publikációit. Ebben a tekintetben, világviszonylatban is kimagasló helyen áll.

Nagy elismerésnek örvend Ioannidis azon igyekezete is, hogy példát mutasson, miként kell helyesen, objektíven, etikusan dolgozni és értékelni a tudományos eredményeket (ebben a minőségében a Society for Research Synthesis Methodology elnöke) . Nos, ez a John Ioannidis összegyűjtötte a világon valamennyi fellelhető és használható tanulmányt a kovid terjedéséröl és mortalitásáról. Mindezekhez hozzáadta saját kutatócsoportja eredményeit is megfogalmazta azt a tanulmányt melyet a WHO is közzé tett. Ebben egyértelműen bizonyította, hogy a hisztéria, mely most a krízis során elhatalmasodott semmiképpen sem megalapozott. Az adatok és jelen tudásunk alapján a kovid veszélyessége azonos szinten mozog a teljesen közönséges influenzáéval. Idézet „The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic” azaz „A valós halálozási arány lényegesen alacsonyabb, mint az a járvány korai stádiumában még felmerült”.

Ezt maga a WHO is megerősítette, tudniillik a felmérések szerint pillanatnyilag a világon körülbelül 780 millió embert fertőzött meg ez az újfajta vírus. Közülük egymillió halt meg, ami az influenzáéval abszolút azonos mortalitás mutatója, azaz 0.14%. Dr Michael Ryan (WHO Executive Director) szó szerint „The global population is roughly 7.8 billion people, if 10% have been infected that is 780 million cases. The global death toll currently attributed to Sars-Cov-2 infections is 1,061,539. That’s an infection fatality rate of roughly or 0.14%. Right in line with seasonal flu and the predictions of many experts from all around the world.” Ezekután nem marad más mint elfogadni, akceptálni Ioannidist.

A kérdés persze jogos, hogy milyen indítékok mentén hagyja a nagypolitika ezeket a megállapításokat a tudomásán kívül? Miért terjeszt továbbra is rémhíreket a mainstream fake-news media? Milyen okokból kifolyólag próbálnak minket egy teljesen felesleges, sőt veszélyes oltásra ráhangolni, rákényszeríteni? Arkhimédésznek tulajdonítják a kijelentést, miszerint „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot.” Nos, tán nem nagyképűség (a vádat vállalom), de én most adtam nektek egy ilyet.

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s