Sonnwendstein via Gebirgsjägersteig


Angika még nem járt a Sonnwendsteinen, a Semmering egyik közismert kilátó hegyén, ami, a mai napon, kiigazítást nyer. Kicsit izgulunk, merthogy Angika eleddig alig-alig, ha egyáltalán, ízlelgette a csúcsostromhoz szükséges 750 méternyi szintemelkedés legyűrését. Ám bizakodóak vagyunk, mert idén már gyakoroltunk és úgy vettem észre, hogy a kaptatás ízére, borsára, savára is rákapott.

Sonnwendstein_2D Sonnwendstein_3D

SonnwendsteinProfile

blue A megtett táv (Maria Schutz, Gebirgsjägersteig, Sonnwendstein, Pollershütte, Erzkogel, Weinweg, Kummerbauerstadl, Maria Schutz) 12.5 km, 820 m szintemelkedés bruttó 6:40 óra alatt (nettó 4:45 óra)

DSCF9814

Maria Schutzból indulunk, az egykori síterep parkolójából. Az ösvény nem teketóriáz, mindjárt az elején meredekre fogja, de feljebb, rendszerint akadnak hosszabb-rövidebb majdnem vizszintes szakaszok, ahol a pulzus valamelyest megnyugodhat.

DSCF9817

DSCF9823

A hegyivadászok ösvénye, kánikulai napon, kifejezetten alkalmas terep, mert gyakorlatilag mindvégig árnyékos erdőben fut, mint a múltheti Pichlersteig, de annál valamelyest szelídebben. Megszámlálhatatlan hajtűkanyar és szerpentines forduló után érkezünk a Pollershütte szintjére, majd onnan még pár perc a kilátó a hegy tetején.

DSCF9825

DSCF9826

DSCF9828

DSCF9840

DSCF9843

A Pollershütte több mint egy évtizeden át aludta csipkerózsaálmát, és csak a tavalyi évben nyitotta ki újra portáit a nagyközönségnek. Az újdonság erejével berobbanó „Hütte” teljes siker, ma a vidék legkedveltebb turista-támaszpontja, nem utolsó sorban remek konyhája miatt is. Déli pihenőnk után még Angikában maradt annyi energia, hogy bevállalja aznapi második csúcsát, az Erzekogelt is (lenti képek).

DSCF9846

DSCF9849

DSCF9858

DSCF9865

DSCF9870

DSCF9874

DSCF9875

A továbbiakban egy elnyújtott, gyengéd ereszkedés következik, minek során érintjük a Kummerbauerstadl vendégházat. Idáig autóval is fel lehet jönni, minek köszönhetően, mindig jól látogatott. Nekem még nem volt szerencsém a szolgálataihoz.

DSCF9880

DSCF9884

DSCF9888

DSCF9890

DSCF9898

DSCF9905

DSCF9907

DSCF9911

Az út maradék része aztán már a nagy hőségben nyúlik mint a rétestészta, bár javunkra szolgál, hogy nagyrészt maradunk az erdő fái árnyékában. A végén még átgyalogolunk Maria Schutzon is, és megcsodáljuk az itt lakók mindennapi, Schneeebrgre tekintő kilátását (lenti képen).

DSCF9913

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s