Listopad & Snehopad


Szóval nemcsak a levélhullás hanem a hóhullás hónapjának is lehetne nevezni a novembert (csehből fordítva). Az alábbi képen az Unterberg síterep ma reggelre virradó állapota látható. Ez a kis „cukrozottság” nem szorítkozik a hegyes-dombos vidékekre, mivelhogy itt a Duna mentén is kifehéredett a táj.

image_thumb[1]

Teljesen közönséges, az elvárásoknak, na, meg a sok évi átlagnak is megfelelő képet mutat a halódó későősz. Túrára menni ugyan lehetne, de mint már ezzel kapcsolatban oly sokszor megjegyeztem, csak egyszerűen nem érdemes. Bringán sem kellemes ilyenkor húzni, így hát marad a szobabiciklizés, kellő kondíció fenntartása érdekében.

Eközben fokozott várakozással és izgalommal tekintek a minden oldalról beharangozott gyökeres változások elébe. Egyfelől ugye a WEF önjelölt pribékjei folytatják és fokozzák a humanizmus és a keresztényi elvek elleni támadásaikat, amit „Cancel culture”-nak szoktak nevezni. Röviden összefoglalva, a konzervatív, hagyománytisztelő, nemzeti, családcentrikus, szellemi értékek teljes lebontásáról van szó, amit a WEF vezetője (K. Sch.), könyvében, kreatív pusztításnak (creative destruction) nevez. A tengerentúli választási szlogenekben a „build back better” szóhármasában is megfolgalmazódott. Magyarul tán az „inkább pusztítsuk el” vagy „inkább bontsuk le” esetleg „jobb lenne visszabontani” felelne meg ennek az ördögi szójátéknak.

Mint az ENSZ ebbe az irányba mutató, szivárványszínekbe öltöztetett, csalfán fogalmazott deklarációja is világosan megfolgalmazza, 2030-ra bizony ebek harmincadjára jutunk, hacsak nem történik ezen a téren valamiféle gyökeres változás. Ezt hívják csodának. Merthogy az említett WEF által szorgalmazott új világban, mint nem titkolt vehemenciával maguk is propagálják, „Nem lesz semmid, de boldog leszel” (you will own nothing). Mozgalmi induló szövege a globális kommunizmus felé. Ök ezt „korporatizmusnak” nevezik. Ez a politikai és a monopolisztikus gazdasági hatalom teljes összefonódását jelenti, ami Mussolini közismert tézisei szerint is azonos a fasizmussal. A két fogalom nem, illetve csak a látszat szintjén ellentmondás (nekik fenn fasizmus, nekünk odalenn kommunizmus).

Most mondókámat nem rakom tele linkekkel és utalásokkal, mert bárki utánanézhet. A net (még egyelőre) tele van megbízható, első kézből való információkkal. Az nem érv, hogy mert a fősodrú, korrupt média nem részletezi, akkor e folyamat nem létezne. Szegény Bogár Lacibácsi is reményvesztetten, kezeit tördelve, csak konstatálni tudja a minket ebbe az irányba taszigáló sötét és brutális erők müködését. Mint mondja, gyerekek, látjuk, tudjuk mi történik, és nem tehetünk ellene semmit.

image

De szóljak talán a csodáról, mivelhogy a materialista felfogás szerinti értelmezésben semmi, de semmi esélyünk sincs arra, hogy megakadályozzuk, vagy akár csak feltartóztassuk hóhérainkat. Tudniillik az általam nagyra becsült amerikai William Toel szól csodáról. Márminthogy legkésőbb 2023 tavaszára Németország szabad és független ország lesz, új, családszerető kormánnyal az élen. Ez mai szempontból annyira irreális, annyira naiv, hogy már-már nevetségesnek hangzana, ha nem tudnánk, nem figyelnénk Toel, immár két éve tartó munkásságára és érveire.

Ebben a felfokozott várakozásban van valami jó. Tudniillik ha bejön, ha nem jön be, így is, úgy is van érdemes tétje a dolognak. Ha Istenre, és spirituális erőire visszavezetett csodálatos események valóban bekövetkeznének, akkor ez minden okot megadhatna a felhőtlen örömök, a jobb, igazságosabb és szebb jövőbe vetett hit teljes kibontakoztatására. Amennyiben meg még májusban is az említett sötét erők tervezete szerint haladnak majd a dolgok, akkor nyilvánvaló lesz, hogy ismét csak egy hamis próféta hitegetésének az áldozatai vagyunk. Mármint azok, akik per pillanat felnéznek rá és hiszik, amit az Toel ígér. Elmondásaiban még nagyítóval sem lehet találni semmi kivetnivalót. Testbeszéde, megjelenése, mozdulatai és viselt dolgai jóságosan harmonizálnak. És az egészben az a legjobb, hogy az időhorizontot, ő maga határozta meg, erősítette meg számtalan alkalommal. Tehát hamarosan tudni fogjuk. “Change is coming”, “It’s just around the corner” (A változások már csak egy karnyújtásnyira vannak).

photo_2022-11-19_20-42-28

Kategória: Humanity, soul, mind, The Problem of Civilization, Zeitgeist
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s