Óda a kedvenc évszakomhoz


Valamely korábbi bejegyzésemben mintha már írtam volna, róla, hogy elvileg a tavasz odaadó híve vagyok, ami annyiban merül ki, hogy imádom. Egyszerűen, mert a kedvenc évszakom. Amikor már kellemes kint lenni és virágba borul az aranyeső, a vadcseresznye meg a többi nevenincs bokor és megindul szirmaik körül a dongás, zsongás. Megannyi apró zizegő, berregő, repkedő, célját követő, ide-oda ingázó rovar éled szinte a semmiből.

Valahányszor kisétálok, mint egy visszaeső narkós, szívom teli tüdőre az ilyenkor áradó tömény illatokat. Nem győzöm csodálni az élet diadalát, azt a gyönyörűséget, amivel a teremtés megajándékozott. Hisz nincs tán olyan ember, aki egy kietlen, fagyos tél után ne lelné őszinte csodálatát és örömét a szinte robbanásszerűén kibomló életben, a virágokban.

És milyen jó, hogy a világot uraló kultúrának még alapszinten sincs esélye megérteni a tavasszal újraindító élet rejtélyeit. Csak reménykedni lehet, hogy még sok-sok generáción át titok marad az élet isteni elve. Mert abban biztosak lehetünk, ha az úgynevezett tudomány, valaha is eljutna a holtból élővé változtatni képes tudás birtoklásához, egy szűk globalista réteg azonnal a maga hasznára vetné be, hogy kiszipolyozzon, rabigába hajtson, megnyomorítson és tiporjon. Hisz teszi ezt most is, mindazzal, amit ama úgynevezett korrumpált genetika, medicina, digitalizáció vagy bármilyen más ága a tudományos-technikai forradalmaknak, szolgáltat neki.

bluehenden-kirschbaeume

Kategória: Humanity, soul, mind, Mystery | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Óda a kedvenc évszakomhoz bejegyzéshez

 1. Kovács Anna szerint:

  Drága Uram! Mennyivel jobban érezné magát, ha át tudná magát adni a tavasz gyönyörűségének anélkül, hogy erről a “tiszta csodáról” is a saját forrongó bensője jutna eszébe és tárná a világ elé. Kár!

  • Sztefanó szerint:

   Úgy gondolja Kedvesem, hogy lekezelő ítélkezése, alkalmas erkölcsi felsőbbrendűségének a bizonyítására? Vagy tán azért szól, mert olyan jól ismeri, és tudja mi lapul az ember belsőjében, úgy általában is; akár egy Máté Gábor? De felteszem, hogy szavait inkább csak tőrként, ártó szándékkal használja? Kár, valóban az.

   • Kovács Anna szerint:

    Válaszát olvasva látom, mennyire sérült, megbántott ember Ön. Mindenütt, mindenhonnan a bántást, a kritikát, az ártalmas szándékot feltételezi.
    Pedig dehogy!
    Csak arra próbáltam utalni, hogy egész egyszerűen: ÉLVEZZE A TAVASZT!
    Nem kell mindenben, mindenütt a rosszat keresni, mert megtalálja! …

    • Sztefanó szerint:

     Nem is tudom, minek fecsérli az idejét egy sérült és megbántott ember honlapjának a nézegetésére…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s