Az evolúcio nincs tekintettel


Fajunk egyik legnagyobb hiányossága a teljes és totális ignorancia. Ezt találóan pellengérezi a Krone mai számában megjelent karikatúra (lásd csatolva). A Földgolyón két férfialak beszélget. Az egyik intöleg mutat az elpattanóban lévö kötélre függesztett kalapácsra, melyen az áll "Klímakatasztrófa", míg a másik rendreutasítóan dorgálja mondván "Na és, ezért még nem kell mindjárt hisztériázni".
 
Teljesen igaza van, úgyis az evolúció dönti el, hogy fennmaradunk-e avagy más értelmesebb faj fog utánunk megszületni. Gondoltál-e már rá? Tudniillik arra, hogy miért hisszük mi oly szentül és rendíthetetlenül, hogy az emberiség a teremtés koronája? Ki mondta nekünk azt, hogy az ember megjelenésével megállt a fejlödés és megszünt az evolúció? Van rá talán tudományos vagy tapasztalati bizonyíték? Netalám azóta a csillagok is homályosabbak, mert mi megjelentünk? Esetleg a Hubble teleszkópp szolgáltattott volna efféle bizonyítékokat? Szó sinscs róla. Itt az "Anya Kultúra" (lás Daniel Quinn, Mother Culture) dogmája szól. Megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy értelmünkkel kivonhatjuk magunkat az evolúció és a világegyetem általános törvényei alól és Istent játszhatunk döntéseinkben, mert bármit is teszünk, olyan jók és bölcsek vagyunk, hogy mindíg találunk majd orvoslást olyan dolgokra is amit esetleg elszúrunk.
 
Lovelock szerint százer évig is eltarthat majd a káosz és pokol mely a kötél elpattanásával jár. Marad-e még utána ember a Földön? Senki nem tudhatja, de ha a dinoszauruszok kipusztultak, vajon miért elképzelhetetlen, hogy ez velünk is megtörténhet? Az élet viszont, nagy valószínüséggel meg fog maradni. Legyen ez akár a tengerek mélyén vagy a forró sivatagban elszórt spórák, magok formájában melyek azonnal kikelnek amint a Föld hömérséklete stabilizálódik, egy az élet szempontjából alkalmasabb szinten. Az evolúció akkor újraindíthatja az élet és a fejlödés spirálját. Az is meglehet, hogy az új értelmes(ebb) faj tervezése már valhol lezárult, eldöntött tény. Tehtünk róla?
Kategória: News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s