Istenek imádata


A civilizáció minden korának megvolt a maga jellemzően megfellebbezhetetlen istensége aki, vagy ami előtt leborulni mindenkori kötelesség volt. Ellenszegülők és eretnekek tudjuk miként végezték. A jelen ügyeletes istenség neve Gazdasági Növekedés Mindenáron (GNM), így nagy betűkkel, megadva rendre a neki járó tiszteletet. Ennek hódol a tökjanik és vadbarmok széles, rongyagyú, destruktív gyülekezete. Természetesen úgy ma, mint minden más korban is, a megoldhatatlannak látszó problémákra kizárólag az istenség adhatja meg a zseniális választ. Nincs kivétel az informatika és az exponenciális önpusztítás korszakában sem. Mind a világ mind az EU és azzal együtt Magyarország, Görögország, stb. gondjai is varázsütésre elmúlnának, ha már végre beindulhatna a soha véget nem érő kétjegyű Gazdasági Növekedés. Mondjuk úgy, mint Kínában (bár minő szerencsétlenség, mostanra ott is csupán csak egyjegyűvé olvadt). Mert tudniillik minden Szakértő (figyeld meg, nagybetűvel, hogy emez gyalult agyúaknak is megadjuk a nekik kijáró tiszteletet) kapásból vágja a választ, ha megkérdezik, mi a megoldás.

GD*3180838 Shanghai Worst Air Pollution

Hát persze, a gazdasági növekedés! Mindenre! Népjólétre, munkahelyekre, profitra, bankárok örömére, brókerek hasznára. Nem tudtad? Ezért Szakértők! A GNM főpapjai ők, the Experts. Hirdetik az igét, szórják szerteszét a bölcsességet. Ezért káros spórolni is. Mert tudniillik gátolja a növekedést. A puszta gondolata egy Antikrisztus (The Austerity). Adóság egyenlő rabság! Ez kell nekünk. Többet és még többet költeni, hogy jól lakjon ez a szörnyeteg istenség, mely miután felfalta és kiirtotta az ősi ártatlan animista kultúrákat és az előtte le nem boruló népeket, most saját húsába kénytelen vájni fogait, mert az étvágya csillapíthatatlan. Ha már nincs bekebeleznivaló a távol keleten, vagy a déli féltekén, jöhetnek az izlandiak, a görögök, a magyarok, meg az írek. A konc tán nem olyan zsíros mind kellene, de ideig, óráig a jóllakottság illúzióját kelti a démon istenségben.

Amit a papság és lakájaik gyülekezete nem mond, hogy mi a GNM valós ára. Pedig elég lenne Kínára gondolni. Nem tudod milyen kristálytiszta arrafelé, Pekingben meg Shanghaiban a levegő? Egyenes olimpiai! És a folyók meg a tenger is gyönyörű, tele az ipar és az intenzív mezőgazdaság algásító gyilkos váladékaival. A természeti környezet is üde, nincs vele gond, ha már az erdőket kivágták és minden talpalatnyi földet megmérgeztek. Ugye Te is ezt akarod? A növekedést, ergo még több ipart, még több nehéz teherforgalmat az utakon, mert az, ami most van, tán mégis csak elhanyagolható. Még több aszfaltot, légkalapácsot és betont, végeláthatatlan dugókat, még több egészégre ártalmas gázt és füstöt, még több villanyt, szenet, gázt és olajt, még több lármát, zörgést, nyüzsgést és dübörgést, még több repülőt, helikoptert. Még több rabszolgaságot itthon és a harmadik világban. Még több gyermekkatonát, vérgyémántot, rezet és halat és még több elszegényedett nincstelen halászt, akikből ez a fenegyerek gazdasági növekedés jó kalózokat faragott. Még több ritkaföldfém kitermelést, még több okos telefont, mert az, amink van úgysem elég a nagy istenségnek. Nem elég neki, nem elég, NEM ELÉG!

Kategória: Humanity, soul, mind, News and politics, The Problem of Civilization | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s