Schladming, ahonnan a tél még nem köszönt el


Amikor tavaly novemberben elterveztem, hogy sí-kirándulásra utazunk, Schladmingban éppen egyméteres hó hullott. Álmomban sem gondoltam volna, hogy majd januárban, elméletileg az év leghidegebb hónapjában, aggódnunk kell, hogy marad-e még valamennyi hó abból a bizonyos tavalyi alapból.

Szerdán, az Ennstal felé autózva a tavaszi idill meghökkentően tökéletes volt. Mindenfelé zöldellő rétek, hegyoldalak, legelők. Csak a legmagasabb hegyek valószínűtlenül távoli csúcsai fehérlettek még markánsan. A nap is olyan erőteljesen ragyogott be a szélvédő ablakán, hogy a fűtést is ki kellett kapcsolnom. Közben azon tűnődtem, hogy miféle vicc ez, síelni, indulni, amikor pedig a környező világ minden rezzenésével tavaszt hirdet.

IMG_4146

A Hauser Kaibling tetején, a háttérben a Dachstein pompázik

Aztán kiderült, azok az elérhetetlenül távolinak látszó patyolat hegycsúcsok mentik meg a szitut. Ehhez persze jócskán hozzájárult a technika csodája is, a havat okádó ágyúk rendezett regimentje, melyek segítségével az illetékesek a tavaszi völgyet széles hó-jégfolyosókkal kapcsolták rá a felsőbb régiók természetes hóval borított lejtőire.

Így aztán magam is alig hittem el, de nagyrészt friss porhóval borított, remek, szinte már-már azt is mondhatnám, kifogástalan sípályákra találtunk. Nem szívesen csinálok reklámot másoknak, de el kell ismerni, hogy értik a dolgukat. A bergfexen közzétett hóviszonyok tehát mégiscsak nagyrészt fedik a valóságot. A turpisság csak annyi, hogy néhány, egészen a völgyig lenyújtózkodó “jégkuloár”, barnás foltoktól jócskán éktelenkedik és éppen csak arra való, hogy a nap végeztével a síelők hada visszacsusszanjon a kiindulópontba. A síelés javarészt az 1200m feletti lejtökön folyik, melyek egyébként is a terep oroszlánrészét alkotják. 1500m felett meg aztán már összefüggő a hegyi legelők maradék hava, a tél érzése itt hamisítatlan.

Kategória: Hobbies, Skiing, Sport, Travel | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Schladming, ahonnan a tél még nem köszönt el bejegyzéshez

 1. Attila szerint:

  Szia!
  A képeket végignézve több talány is megfejtésre talált.
  1. Vannak helyek ahol még hó is létezik. 🙂
  2. Cirmi a lányod
  Egyébként hogyan viszonyulsz a képeken felfedezhető chemtarais csíkokhoz
  és a HAARP-hoz?

 2. Sztefanó szerint:

  Ja, a chemtrails, nos szerintem, mindaddig amíg egy bennfentes ki nem pakol és nem szolgáltat konkrét bizonyítékokat (mint ezt a világot látott titkosszolgálati botrány nyomán tapasztalhattuk), addig csak “urban legend” marad az egész. Tehát elvileg nem tartom kizártnak, hogy folytak (folynak) ilyen jellegü kísérletek, de milyen méretekben, mikor és hol, ezek az alapvetö kérdések, amikröl ma, szinte semmi biztosat tudni nem lehet.

 3. nrmc szerint:

  Hi Attila és Hi Stefano!

  A repülök már több mint 40 éve, gyerekkoromban is kondenzcsíkot húztak maguk mögött. Nem tudom mitöl vált ennyire zaftossá és súlyossá ez a chemtrail (és nem chemtarais!) összeesküvés-elmélet. Miért hordunk szemellenzöt? Miért tartjuk a pofánkat több olyan esetben, amikor nyilvánvaló, hogy a mindenkori hatalom, töke ill. stratégiai csoportosulás a szemünk láttára ver át minket és miért csámcsogunk annyit a chemtrail-on?

  Hogyan is hívják azt az embert, akit megfosztanak személyes szabadságától, rendelkeznek róla és a gazdasági kizsákmányolás tárgyaként kezelik? Az ilyen embert rabszolgának nevezik. Bár felénk az EU-ban nem létezik rabszolgaság, de a modern kori, civilizált és demokratikus társadalmak mindig megtalálják a módját a rabszolgatartásnak. A parlamentben csücsülö, szabad választások által delegált döntéshozóink ezeddig mindig megtalálták a rabszolgaság szofisztikált módozatát, mellyel ugyan minden aktuális politika és gazdasági hatalom által tollba mondott demokratikus elvnek megfelelnek, közben mégis büntetlenül és ellenállás nélkül kizsákmányolhatnak.

  “Kenyeret és cirkuszt”, avagy latinul “panem et circenses” okozza a megvezetett pór nép tragédiáját, nem a chemtrail. Csatolom a Cseh Hidrometeorológiai Intézet, A Cseh Tudományos Akadémia, a Prágai Károly Egyetem és a Cseh Meteorológiai Társaság közös nyilatkozatát a Chemtrail-röl.

  Click to access 21.pdf

  Egy chemtrail-röl viszont bizonyítottan tud az egész világ. Az amerikai hadsereg a vietnami háborúban repülögépekröl lombtalanítószerként vetette be az Agent Orange nevü gyomirtószer keveréket, amelynek egyik fö gyártója a Monsanto volt. Nevét arról a 210 literes, narancssárga csíkos hordóról kapta, amelyben a szert szállították. Az esöerdökre kiszórt lombtalanító, amelynek gyártása során mérgezö dioxinok keletkeznek, több tízezer Vietnamban harcoló amerikai katona rákos megbetegedését okozta, ill. a helyi lakosság körében súlyos születési rendellenességeket okozott és okoz mind a mai napig. Az 1980-as évektöl kezdve számos pert indítottak az Agent Orange gyártója a Monsanto ellen. Ez a cég mégis tovább folytatja tevékenységét, magatartása súlyosabb problémával fenyegeti földünket, mint a chemtrail összeesküvés-elmélet.

  ps: Stefano, a képek szuperak!

  • Sztefanó szerint:

   Nos az eredeti kérdés, hogy vajon hogyan viszonyuluk hozzá, mármint a Chemtrailhoz, itt elég részletesen meg lett válaszolva. Úgy legyen…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s