Lazítás a Hohe Wandon


A vasárnapi nyolcórás kiruccanás után hétfőn még szabadom volt, ám ilyenkor a test izmai és porcikái még kellemesen fáradt, sajgó állapotban vannak. Ezért aztán nem is kívánkoztam semmi nagyszabású vállalkozásra. A nap viszont szép sugaraival csalogatott. Valamerre mégis csak ki kellene mozdulnom, gondoltam, mégpedig egy olyan lazító túrára, ami nem túl hosszú és nem igényel semmiféle felkészülést.

Hubertushaus

Hétfő délutánra aztán össze is szedtem magam annyira, hogy nekiiramodhassak a Hohe Wand lábánál fekvő Zweiersdorfnak. Elvileg vihettem volna a mászáshoz szükséges cuccokat is (kantár, sisak, beülő, stb.), de mint említettem, egyszerűen csak sétálni és lazítani kívántam a kellemes kora tavaszi időben. Fontos szempont, hogy a vér azért mégsem alvadjon meg az ereimben. Így történt, hogy felkaptattam a Springelssteigen a Hubertushaushoz, majd a platón enyhe emelkedőn az Eicherthütte felé vettem be az irányt. Odáig érkezve elidőztem egy kicsit a Große Kanzel kilátóban. Sajnos a délutáni nap állása és a párásság miatt a Schneeberg csak homályosan volt kivehető. Furcsa és felemelő érzés, hogy a tegnapi napon éppen ott fenn jártunk.

 SpringlesWagnerSteig_2D  SpringlesWagnerSteig_3D

 HoheWandProfil

A táv (Zweiersdorf, Springlessteig, Wagnersteig, Zweiersdorf) cirka 6 km, 580m szintemelkedés, bruttó 3:00 óra. 

Ezután leereszkedtem a Wagnersteigen, amiről azt hittem, hogy ismerem, de lefelé menetben azért mégsem hatott rám kifejezetten lazítóan. Jól oda kell figyelni és a felső része elég kitett ahhoz, hogy effektíve meggátolja a rózsaszín wellness érzések feltámadását. De sebaj, így legalább tényleg nem alvadt meg bennem a vér. Amit meg mondani akarok, az csak annyi, hogy ezt a kört tán érdemesebb fordított irányban abszolválni. Ha már egyszer szabadon lehet választani, akkor a Wagnersteigen jobb felfelé mászni, míg lefelé a Spriglessteig a kevésbé rázós döntés.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport, Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s