Hosszú barangolás a Bécsi-erdőben


Lehet-e a Bécsi-erdőben olyan útvonalon túrázni, hogy az össz szintemelkedés ekvivalens legyen egy derekasabb Schneebergre vezető útvonaléval. Például ha a Losenheimből a Klosterwappenre (2076m) vezető ösvényt vesszük alapul akkor a szintemelkedés cirka 1200 méter. A Höllentalból indulva a penzum 1400 méter. Nos, Robert Rosenkranz nyomán haladva ma 1300m szintemelkedést szedtem össze úgy, hogy közben a legmagasabb csúcs, amire feljutottam, a Hocheck, csak 37 méterrel lóg ki 1000m fölé.

AraburgHocheck_2D  AraburgHocheck_3D 

 AraburgHocheckProfile

Gpx-nyomvonalam kérésre hozáférhető. A táv (Kaumberg, Araburg, Kölchberg, Rotes Kreuz, Hocheck, Höfnerhaus, Kaumberg) cirka 20 km, 1300m szintemelkedés, bruttó 7:00 óra.

A Kaumbergből, Araburg érintésével a Hochecket megcélzó túra, első pillantásra hosszúnak, de ártalmatlannak tűnik. Az út Araburgnál eléri a 800m szintet majd 10 kilométren át hullámvasutaztat le és fel. A Vörös Keresztnél található nyeregben aztán meglódul és folyamatos meredek kaptatók sorozatán át visz 723 méterről 1037-re.

AraburgHocheck3
Panoráma déli irányban a Hocheck tetején található kilátóból. Lenn balra a mendékház. 

Visszafelé egy meredek hegyháton történő ereszkedés igényel a szokásosnál nagyobb figyelmet. Egy minden oldalról zárt völgybe jutunk, ahonnan ellenkaptatók láncán kifelé evickélve, még ráadásként vagy 200m szintemelkedést lehet begyűjteni. Így jön ki, az 1300m. Összességében tehát mégsem elhanyagolható teljesítmények leadása szükségeltetik.

Aki szereti a csendes erdei túrákat, minden bizonnyal élvezni fogja ezt a nem túlságosan frekventált útvonalat. Csak közvetlenül a Hocheck körül élénkül meg hirtelen a kirándulók forgalma, majd a völgy felé közeledve ugyanilyen gyorsasággal csitul.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s