Untertalbach 2


Augusztus 11. hétfő egy szomorú, borús nap. A délutáni óráktól kiadós eső is várható. Vajon mi fér bele még a délelőttbe? Folytassuk a Wilde Wasser Tour soron következő, második szakaszával, az úgynevezett Vízimalom-úttal. Az untertali tűzoltószertár előtti, túrázóknak kijelölt parkolóból indulunk a völgyben északi irányban. Az út mérsékelten emelkedik egészen a Gasthof Tetterig, mely egyben a második szakasz végét is jelzi.

UntertalEtappe2_2D UntertalEtappe2_3D

 UntertalEtappe2Profile

A táv (Feuerwehrdepot, Alte Mühle, Gasthof Tetter, Höhenweg, Untertal) cirka 9 km, 330m szintemelkedés, bruttó 3:00 óra. Ábra szerinti gpx-nyomvonalam kérésre hozáférhető.

Az öreg vízimalom mellett külön figyelmet érdemlő látnivaló a Toteisboden, azaz a jég-tőzegláp, mely egy ritka természeti csodának, egy különleges szellőző rendszernek köszönheti létét. A meredek sziklafalba beágyazott tőzegláp lényege, hogy a járatai télen alulról felfelé szívják a jeges levegőt, majd nyáron fordított irányban, felülről lefelé. Jól érzékelhető a sziklaréseken át kiáramló hideg levegő. Kora nyárig ezek a rések még eljegesedettek, ami a természetes hűtőszekrény kiváló működéséről tanúskodik.

UntertalEtappe1und_2_2D
A Wilde Wasser Tour 1. és 2. szakasza

A Tetter fogadó hétfőn szünnapos, így nincs hová betérnünk. Némi keresgélés után megleljük a visszafelé vezető magaslati utat, melyről szép kilátás nyílik az Untertalra. Némi bonyodalom, hogy a kijelölt turistaút utolsó negyede számtalan legelőn és gazdasági udvaron át vezet. Bocik, tehenek, lovak és báránykák serege, illetve emésztéseik pottyantott bizonylatai közt lavírozva keresgéljük egymást követő lépéseink legstabilabb támpontjait.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport, Story | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s