Síkirándulás, második fejezet


A sors kegyes fintora, hogy a betervezett téli sí-szabadságom második fele régen nem látott pazar, napsütéses, felhőtlen időre esett. A szinte az utolsó pillanatban kiválasztott úti célunkat a bergfex hójelentésére alapozzuk. Eszerint nem kell okvetlen messzire utazni ahhoz, hogy jó nagyot lehessen síelni. A Hochkaron 150cm, illetve Präbichlben 110cm a hótakaró, minden lift és valamennyi pálya nyitott.

image

Lévén a két síterep alig 50 km távolságban egymástól, jól összeköthetőek. Ehhez elég Lassingban, a Hochkarra vezető alpesi út tövében két éjszakára megszállni és akkor két teljes napot lehet síelni a Hochkaron, majd a harmadik napon Präbichlben. Az út Lassingból a Hochkarra 10 perc, Präbichlbe mindössze 45 perc (lásd a fenti képen pirossal).

Hochkar

Annak ellenére, hogy a Hochkaron már többször is jártunk, nem hatott a megszokottság unalmával. A sípályákat elég jól lehet kombinálni akár két napon át is. Kedvencünk két hosszú lesiklás. Az egyik a Draxlerlochból fel a kétülésessel a Hochkar csúcsa alá és le vissza a Draxler-lukba az 1-es majd a piros 6-os pályán. A másik kedvenc a négyüléses Leckerplan lifttel kezdődik, majd a kék 4a, 2-es és a piros 9-es kombinációival érkezik vissza a Leckerplan aljába, avagy még tovább le a Draxlerlochba. 

Präbichl

Präbichl felvonó-kínálata jelentősön elmarad a Hochkartól, de előnye a két hosszú nagyon sportos piros lesiklás a Polsterról. Mivel ezek a pályák déli lejtőn fekszenek, langymeleg napos időben használatukat tanácsos még a délelőtt folyamán lebonyolítani. Délutánra ugyanis komplett használhatatlanná buckásodnak a napon. Ezzel szemben a Grübel lejtői majdnem mindvégig árnyékban, jól átvészelik a síelők délelőtti rohamát és még a délután késői felében is rendkívül jó állapotban maradnak.

Kategória: Hobbies, Skiing, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s