A négy csúcs Schneeberg túra


Nem az a kérdés, hogy miként lehet feljutni Alsó-Ausztria legmagasabb csúcsára a Klosterwappenra. Az elmúlt években Cirmivel megtettük márt ezt sokszor. A feladat, amit kiötlöttünk, úgy felmenni a csúcsra, hogy közben a lehető legtöbb szintemelkedést gyűjtsük be. A szabály, hogy egy csúcsra csak egyszer szabad felmenni. Képesek leszünk megdönteni a 2000 méteres álomhatárt? Mikor megterveztük legutóbbi utunkat, azért sejtettük, hogy most ez még nem fog sikerülni, de csupán csak 130 méteren múlott.

 SchneebergRohrbachiG_2D  SchneebergRohrbachiG_3D

 SchneebergRohrbachiGProfile

A táv (Rohrbach im Graben, Gahnseben, Alpleck, Krummbachstein, Krummbachsattel, Waxriegel, Klosterwappen, Kaiserstein, Damböckhaus, Baumgartner, Rohrbach im Graben) 24.5 km, 1870 m szintemelkedés, 10:00 óra. Pirossal jelölve Kr = Krummbachstein, W = Waxriegel, Kl = Klosterwappen, Ks = kaiserstein.

Rohrbach im Grabenből indulunk 7:40-kor a téli útvonalunkon a Krummbachsteinre (1602m), a Schneeberg darabontjára. 2 óra 40 perc alatt jutunk fel a csúcsra, amivel körülbelül 1000 méter szintemelkedést gyűjtünk be. Távozóban az elhagyatott Alpenfreundehütte tövében megejtjük, elemózsia szünetünket majd alászállunk a Krummbachsattelba.

Mindeddig nem kellett szenvednünk a nap tikkasztó erejétől, mert hol erdőben, hol pedig északi lejtőkön, a hegyek árnyékában haladhattunk. A Krumbachsattel nyeregben (1330m) viszont kiérünk a Schneeberg napsütötte déli lábához és a betyárosan meredekre sikeredett Emmysteigen felfelé araszolgatva egyre kiszolgáltatottabbakká válunk a legkékebb felhőtlen égről perzselően vigyorgó nap erejének. Ez azonban nem gátol meg abban, hogy tervszerűen, az elindulástól számítva 5 óra elteltével elérjük a Waxriegel csúcsát (1888m), ami cirka 570m szintemelkedéssel gyarapítja tarsolyunk tartalmát.

A Waxriegelről a Damböckhaus szintjére szállunk alá, majd alig egy órán belül a Klosterwappenon állunk (2076m) ami további cirka 270m plusz szintemelkedést eredményez. Reggeli indulásunktól számítva 6 óra elteltével elérjük a Fischerhüttet is, és a jól megszolgált ebédünket.

A mintegy fél órás déli pihenőnk után megejtjük még a Fischerhütte felett a negyedik csúcsunkat is, a Kaisersteint. Onnan a magasból bepillanthatunk a Breite Riess szédületes mélységeibe, majd megkezdjük három és fél órásra sikeredett visszautunkat.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) A négy csúcs Schneeberg túra bejegyzéshez

  1. Laller szerint:

    A képen szereplő gpx- nyomvonalhoz lehet hozzáférést kapni?

  2. Laller szerint:

    a gpx-nyomvonalhoz kaphatok hozzáférést?

  3. Szemák Attila szerint:

    …és ezt mikor ejtjük meg? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s