A kisérlet: 12km


Aki szeret a hegyekbe járni, az (kevés kivétellel) egy afféle kényszerpályán mozog. A sport biztonságos műveléséhez elengedhetetlenül szükséges kondit minden körülmény közepette fenn kell tartani! A semmittevés, lassan de biztosan felfalja. Valamit folyamatosan tenni kell ahhoz, hogy a szervezet ne kezdje el az extra erőtartalékok leépítését. Ez ugyanis már 4-5 nap, de legkésőbb egy hét henyélés után bekövetkezik. De mégis mit lehet csinálni instabil, villámokkal tarkított frontátvonulásos időben?

Lehet szobabiciklizni (amim nincs) vagy futni. A szeles, felhős, záporokkal, zivatarokkal tarkított hétvégén marad tehát a nyargalászás. Csípőproblémák miatt az utóbbi időben 8 kilométerre csökkentettem egy-egy futóadag hosszát. A negyedik kilométeremen van egy elágazás. Ha ott balra tartok, akkor rátérek a 12 kilométeres körömre. Ha jobbra fordulok, akkor maradok a nyolcason.

Vasárnap, az említett csomópontba olyan jó állapotban érkezek, hogy a balraát szinte természetesnek tűnik. A tempót kényszer nélkül, a közérzetem szerint választom meg. Szinte akaratlanul is repülök. Pillantásom az órára elárulta 5:10 és  5:20 közötti a jóleső iram sebessége (perc/kilométer). Azon a szakaszon, ahol utam tömény illatot árasztó hatalmas juharfák alatt vezet, még egy gyengébbecske “runners’ high” érzés (futók gyönyöre) is megajándékoz. Egy tökéletes, talppárnára érkezős futótréning. Smile

Kategória: Running, Sport | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A kisérlet: 12km bejegyzéshez

 1. Molnár László szerint:

  Kedves Sztefano!

  Mi újság a “mezítlábas” futással? A 8 vagy 12 kilométeres futásokat
  “mezítlábas” cipőben futja?

  Üdvözlettel:

  Molnár Laci

  • Sztefanó szerint:

   Igen Laci, nem közvetlenül mezítláb, de szigorúan talppárnára érkezve (a sarokra érkezés tabu) egy vékony talpú, nem párnázott futócipöben (ez itt nem a reklám helye, de elárulom: Nike Free 4).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s