HTL-Steig a Hohe Wandon lezárva


Megjegyzés anno 2018.05.03 a Klettersteig újra nyitva: http://www.bergsteigen.com/klettersteig/niederoesterreich/gutensteiner-alpen/oetk-klettersteig

———————————————————————————————————————–

A HTL-Steiget a természetre időnként rászabadított felelőtlen őrültek tették tönkre. A lezárás oka ugyanis, mint azt a Bergsteigen írja, a gyakori kantárba-beülőbe történő zuhanások nyomán megrongálódott nittek állapota. Egy komplett felújítás elkerülhetetlen, ami valszeg elég drága, mert még gyüjtik rá a pénzt (az újranyitás dátuma ismeretlen).

A helyi alpesi mentőszolgálatnak is elege van a sok-sok oda nem való köcsögből, akiket heti rendszerességgel kell kihozniuk a falból. A tapasztalatlan félőrültek hada pont itt, a HTL-en kezdi bontogatni a szárnyait. Miért itt? Miért nem inkább a Währingeren vagy a Wildenaueron vagy a Gebirgsvereinen? Ma, 2018.04.17-én tehát a HTL újranyitása a Hohe Wandon még kétséges. Köszönjük a tökök hadának, akik ily sikeresen, mély benyomásokat hagyva, elszórakoztatták a hegyi mentőket.

Az egyik Bergsteigen-megjegyzés szerint, ha nyit is még a HTL, az egy valamelyest módosított útvonal lesz „… der Steig mit leicht geänderter Routenführung wieder eröffnet werden wird”. Két variáns is elképzelhető. Nehezebb lesz még a mostaninál is, hogy a köcsögöknek végképp elmenjen a kedvük, vagy fordítva, könnyebb lesz, hogy mindenki meg tudja csinálni. Várjuk ki a végét.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) HTL-Steig a Hohe Wandon lezárva bejegyzéshez

 1. Attila szerint:

  Hurrá.
  Akkor lesz HTL “light” és én is nekiveselkedhetek. 🙂
  Vagy olyan leszek mint Klein Dávid, aki már sokadszor fordult vissza az Everestről. Lassan
  a “Ginissz” rekordok könyvébe is bekerülhetne.
  Üdv.

  • Sztefanó szerint:

   Hiába keresgélek, nem sikerült kideríteni, hogy mik a konkret tervek. Ez annak tudható be (az itt-ott fellelhetö morzsák alapján), hogy a háttérben heves vita folyik. A mentök azt szeretnék, ha egyáltalán nem lenne HTL, az idegenforgalomban érdekeltek meg siettetnék az újranyitást….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s