Mária országa körül


image

Évek óta kerülgetjük Mária országát (Marias Land) Rohrbach im Graben kistelepülésen. Egy seregnyi túra kiindulópontja, szép nagy parkolóval, ahol még az olyanokat sem zavarják el, akik nem kívánnak rögvest betérni alpesi lazacpecsenyére (Saibling). Garantáltan nem fagyasztott limlomot kap a vendég, hisz a halak ott úszkálnak helyben, a tisztavizű patakok táplálta tavacskákban.

 Rohrbachgraben_2DKomp  Rohrbachgraben_3D

 RohrbachgrabenProfile

blue A fenti nyomvonal szerint megtett táv a Rohrbachgrabenben cirka 10 km, 510 m szintemelkedés bruttó 3:50 óra alatt (nettó 2:50 lenne)

Nos, ideje volt hát kivasalni évek óta halasztgatott látogatásunkat Máriánál. Természetesen előtte érdemes jól megéhezni, aminek legjobb módja egy kiadós kis séta-túra a Schneeberg tövében. Az őszi napsütés, a stabil időjárás egyébként is kicsalogat mindenkit, aki nem restelli ily módon köszönteni a természet csodáit.

DSCF2134

Nyugodt tempóban vágunk neki a körútnak, mely betyáros kaptatóval indít, tudniillik a Rohrbachklammon (egy szurdok == fenti képen) át. A gyorsan leküzdött kezdeti nehézségek után a továbbiakban csak szelíd és még szelídebb emelkedőkkel és lejtőkkel van dolgunk.

Első célunk a Hengsthütte, a Szalamandra fogaskerekű egyik köztes állomása melletti vendégház (lenti kép). Itt megengedünk magunknak egy-egy kávét, majd csendes nyugalommal továbbállunk.

DSCF2175

Elnézünk a Vinzenzkapelle (kápolna) felé is, de sajnos le van zárva (vandál biztosan). Még az ablakán sem tudunk bepillantani. A továbbiakban elbandukolunk a Rohrbachgraben végéig. Ott követjük a hajtűkanyarban keletnek forduló erdészeti utat, ami a Himbergerhaus mellett visz vissza Mária országához. Itt aztán le is huppanunk, és nem csalódunk. Az alpesi pisztráng nem is lehetne jobb. Bizonyosan nem ez volt itt az utolsó látogatásunk.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s