Jó híreim vanak


Bár már egyszer kijelentetem, hogy elegem volt az egész hisztériából, de úgy gondolom a jó híreket azért nem rossz dolog megosztanom veletek. Tudniillik végre onnan is érkeztek ilyenek, ahonnan egyébként nem vártam volna. Lassan-lassan kibújik a szög a zsákból?

A bécsi orvosi egyetem (Meduni Wien, Zentrum für medizinische Statistik) április 7.-én megjelent tanulmánya megnyugtathatja az öregeket is. Az eddig rendelkezésre álló halálozási adatok alapján egyértelmű bizonyítást nyert, hogy a koronavírus nem jelent nagyobb halálozási rizikót egyetlen korosztály számára sem. Az adatok összhangban vannak több más nemzetközi tanulmány eredményével.

Szó szerint ezt írják „Vergleichen wir das Sterberisiko für COVID-19 Infizierte mit den normalen jährlichen Sterberaten füur Österreich, sehen wir auch hier eine Übereinstimmung – das geschätzte Sterberisiko mit COVID-19 entspricht in etwa dem normalen Risiko innerhalb eines Jahres zu versterben” == (szabadfordításban) Ha összehasonlítjuk a koronavírus fertőzöttek elhalálozási arányát a rendes évi átlaggal, akkor nem látunk különbséget, illetve az elhalálozási rizikó azonos szinten van.

image

A fenti ábrán a folytonos kék és piros vonalak a statisztikailag kimutatott évi rendes elhalálozási arány férfiakra és nökre vonatkoztatva. A fekete pöttyök a jelenleg elhunytak arányát jelöli, ami szinte hajszálpontosan követi a normális görbét. A színes pöttyök a koronavírussal elhunytak százalékos arányát mutatja.

Köszönjük a tanulmány készítőinek a bátorságát, hogy nyilvánosságra merték hozni felméréseik eredményét. Aki továbbra is jobban érzi magát ha szorong, tessék parancsolni, lehet folytatni. Mindenki más fellélegezhet. Brutális magyarsággal mondom ki végre (ha le is forráznak majd érte): amennyiben még nem voltál a kaszás listáján, akkor semmi okod az aggodalomra, a kovid sem jelent nagyobb fenyegetettséget.

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s