Honnan vette király a várát? Válaszom egy levélre


Megszokott délutáni sétám során nem tudom nem észre venni, mekkora stressz nehezedik az emberekre. A félelem és rémület uralja a lelkeket és ez terjedőben. Feltűnt, szinte szemet szúr, hogy egyesek még egyedül, gépkocsiban is, gumikesztyűben és szájmaszkban vezetnek. Az érvényben lévő rendelkezések értelmében csak az üzletekben kötelező az ilyesmi viselete. A saját gépjármű privátszféra, tehát erre nem vonatkozik az előírás. Az utcán, köztereken sem kell maszkot hordani. Mégis egyre többen teszik. Jönnek ketten velem szembe és virít a szájukon a zöldes sebészmaszk. Normál esetben elmegyünk egymás mellett az utcán. Most meg a szerencsétlenek szinte rámásznak a ház falára, hogy elengedjenek. Szemükben halálfélelem. A rettegés okozta stressz (Selye Jánostól tudjuk) köztudottan is betegít, sőt öl. A kritikátlan közmédiák túlfogyasztásának egyértelműen negatív következményei vannak. Olyanok lettünk mint a hangosan csaholó kutyáktól terelt, megriadt, bégető birkanyáj. De lehet (sajnos) nem szolgáltunk meg másra.

Az egy dolog, hogy a kormányok ijedtükben rossz megoldások mentén próbálnak meg tüzet oltani, más pedig a feltáró, oknyomozó újságírás de-facto megszűnése. Úgy tűnik, valamennyien, remegő lábakkal, teli gatyával, a hatalom engedelmes, bárgyú szolgálatába álltak és egyetlen feladatuk a rémület hintése. A „független” jelző szükségtelen, hazug, üres cicoma. Gerinctelen, a hatalom megfélemlített kiszolgálói! Társadalmi kötelezettségük és feladatuk lenne rámutatni, hogy a tűzoltás helyenként máris nagyobb kárt okozott, több emberéletet követelt, mint maga a tűz.

image

Szerencsére egyre több komoly szakmai tanulmány lát napvilágot, melyek bizonyítani tudják, hogy a vész túlhajtott, a mortalitás még konzervatív mércével is többszörösen a Hopkins Egyetem és a WHO által megnevezett értékek alatti. Pedig ezek a számok képezik a jelen intézkedések alapját. Még a kifejezetten kormányközelinek számító német Hendrick Streeck professzor tanulmánya szerint is a mortalitás legalább öt-tízszer alacsonyabb mint a korábban prognosztizált érték volt.

image

Más tanulmányok hússzor kisebb halálozási arányról beszélnek és a Bécsi Orvosi Egyetem tanulmánya (mely a sajtó minden ingerenciája ellenére egyre ismertebbé válik) pedig a rendes évi elhalálozások tükrében nem lát bizonyítékot bármiféle fokozott rizikóra. A tenor, mely lassan-lassan, de mégis a felszínre tör, azt mondja, hogy nincs bizonyítható alapja a jelenlegi rigorózus megszorításoknak. Amennyiben van is különféle okokra visszavezethető normaérték feletti elhalálozás, az nem olyan mértékű, mely nyomán megalapozott lenne egy totális lockdown. Megjegyzendő, hogy Boris Johnson egészségi állapota bár adhat együttérzésre okot, akkor is csak egy eset marad a sok többi közül és az ezzel kapcsolatos fent említett tanulmányok értékét nem kisebbíti.

image

A korai vésztjósló hírek olyan matematikai epidemiológiai modellekből származtak, melyeket egyszerűen helytelen, sokszor pesszimista alapszámokkal tápláltak. Senki nem tagadja, hogy Európa és a világ egyes részein észlelni lehet fokozott elhalálozást, melyeket azonban mai tudásunk alapján nem lehet kizárólag a vírus számlájára írni. A gyanú egyre inkább a katasztrofális mértékű légszennyezettségre terelődik, mely különösen a Pó-vidékén, de az USA nagyvárosaiban melegágyai a legkülönfélébb légúti megbetegedéseknek. Vírus nélkül is évente százezrek halálát okozza a rossz, mérgező részecskékkel telített levegő, de látszólag eddig sem a WHO-t sem a kormányzati köröket nem izgatta különösebben. A fizikában rezonanciának hívják az egymást erősítő hullámok eredményét, melyek külön-külön akár észrevétlenek is maradhatnak.

A tengerentúlról származó legfrissebb híranyagokból az is kiderül, hogy az elhunytak statisztikáját művileg tupírozzák, mert egy kormányrendelet szerint minden gyanús de nem bizonyított (mert nem tesztelt) haláleset is vírus-áldozatoknak számít. Lásd az idevonatkozó bizonyítékot nálam is. Egy minnesotai orvos egyenesen csalásról beszél, melyet Európa több országában is praktizáltak és még most is praktizálnak: „MN Sen. and Dr. Jensen said that he received a 7 page document from the MN Department of Health advising him to fill out death certificates with a diagnosis of COVID-19 whether the person actually died from COVID-19 or not.”

Mintha bizonyos hatalmi csoportosulásoknak kifejezett érdeke fűződne kimagaslóan nagy számok produkálásához, melyek (szerencsére) még ilyen művi úton is alig-alig érik el a rendhagyónak számító influenzaszezon áldozatainak a számát. Egyébként pedig, aki velem szeretne a témáról beszélgetni vagy barátilag vitatkozni, elvárnám, hogy be-bekukkantson hozzám (akinek nem inge, ne vegye magára).

Szeretném leszögezni, hogy nem találok ki semmit. Nem vagyok érdekelt összeesküvés elméletek terjesztésében. Kizárólag az igazság érdekel. Minden esetben forrásanyagra hivatkozom. Bárki utánajárhat. Bizonyos nyelvtudás feltétel. Tudniillik a jelen események szakmai központja, az általam már korábban elmondottak szerint, a német nyelvterület. Az események tudományos-szakmai epicentruma Berlin, a Charité és a Robert Koch Institut. Aki átfogó képet szeretne kapni a témáról az magyarul is informálódhat a Swiss Propaganda Research oldalán: https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/

Mindamellett kifejezett öröm, hogy az áldatlan eseményeknek van egy hatalmas pozitív hozadéka. Az anyaföld és a természet egésze kicsit fellélegzhet. A Homo Sapiens Idioticus eszelős ténykedése visszaszorult, a károk valamelyest enyhültek, a globalizáció motorja akadozik és ez szép hangot ad.

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s