Aktuális lábjegyzet


A krízis megváltoztatta a szokásaimat. Azon túlmenően, hogy hetek óta nem mehetek be a munkahelyemre (helyette Home Office), jobban megválogatom, mit olvasok, mit nézek és mit hallgatok. Bármilyen sajnálatos is, de végleg felhagytam a magyar közmédia fogyasztásával. Nem kell a Kossuth rádió és nem kattintok sem az indexre sem pedig az origóra. Valamennyi ugyanazzal a bőszítő szamársággal traktálja a látogatóit. Köszönöm, de elegem volt az agymosásból! Eleinte még csodálkoztam, hogy vajon miért szalasztja el a magyar ellenzék a szinte magától kínálkozó lehetőséget a kormányváltásra, de aztán megértettem, hogy erre még sem erkölcsileg sem agyilag nem szolgáltak rá. Pedig csak szép szóval meg kellett volna nyugtatni a kormánypropagandától pánikba eső embereket és elmondani a valóságot, lerántani a leplet a „halálos vírus” mítoszról. Helyette lapulnak, mint siket disznó a rozsban. Úgy kell nekik!

Ez a koronavírus dolog tulajdonképpen olyan körülményeket teremtett, amiben elválik az ocsú a búzától. Mert egyfelől itt vannak a propagandisták, akik rettegő alázattal zabálják a hivatalos porhintést és másfelől a realisták, akik jó oknál fogva (madár- és sertésinfluenza tapasztalatok) szkeptikusan tekintenek a dolgokra. Nehéz feladat józan maradni. Szalagcímeken és részrehajló vezércikkek propagandista jelszavai részegítenek. Keresni és kutatni kell az igazságot, mely mozaikok, szilánkok kisebb-nagyobb halmazából áll össze, és amit céltudatos alapossággal megpróbálnak előlünk elrejteni (számtalan letiltott youtube/vimeo-videó és web-oldal).

A helybéli közmédiát is jobban megválogatom. Az ORF-t gyakorlatilag 2016-tól nem nézem és nem olvasom. Ha autóba ülök az Ö3 csak azért van bekapcsolva, hogy esetleges forgalmi akadályokról értesüljek. Ha jönnek a hírek, egyetlen mozdulattal kikapcsolom a rádiót (kímélem az idegeimet), és csak akkor kapcsolom be újra, amikor már úgy gondolom, befejezték a közijesztgetést. 2017-ben felhagytam a Der Standard olvasásával és most már a Krone híreire sem vagyok annyira kíváncsi, mint még korábban.

Alább néhány link azokra a forrásokra, melyekre viszont gyakran és szívesen rákeresek

Kategória: Health, News and politics | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s