Schöpfl, a Bécsi-erdő legmagasabb pontjára


Mivel az úrnapot megelőző szerdán, egek csatornái áztatták, lágyították a talajt, olyan kirándulást keresek, ahol jó eséllyel el lehet kerülni a sár javát. Nos, a Schöpflgitterből széles, döngölt erdészeti utat követve jó eséllyel lehet anélkül eljutni a Schöpfl tetejére, hogy bokáig kellene süllyedni a sárban. És ez így be is jön.

Schöpfl_2D Schöpfl_3D

SchöpflProfile

blue A megtett táv Schöpfelgitterből a Schöpflre, a fenti nyomvanal szerint 12.5 km 510 m szintemlkedés bruttó 5:00 óra alatt (nettó 3:30)

Eső utáni csermelyek ugyan fakadnak és csobognak innen-onnan, de az úton mégis jól lehet járni. Madarak dalától hangos erdőn át kaptatunk mérsékelt emelkedőn. A nap itt-ott bukkan elő a még szürkülő fellegek mögül, de egészében véve az idő kellemes, szél alig lebben, ha egyáltalán.

DSC00873

DSC00876

DSC00887

DSC00889

A Schöpfl-vendégház ünnepnap lévén jól látogatott, de két helyet találunk a teraszon, ahol élvezettel elkölthetjük a megszolgált elemózsiát. Utána még hív a közeli kilátó (Matraswarte), semmi akadálya, hogy rápillantsunk a Bécsi-erdő koronatengerére. Lefelé a rendes, jelzett turistaúton megyünk, mint kiderül, az sem olyan sáros mint még reggel hittük.

DSC00891

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s