A minden időben Kieneck


Felemás vándoridőt jósolnak vasárnapra. Ki kéne mozdulni valahová, a közelbe. Így jön a képbe az univerzális túracél, a Kieneck. Reggel, mikor nekilendülök az Enziansteignek, még a nap és a kék ég is biztatnak. Meglehet megint tévedtek a meteorológusok? De aztán úgy félúton célom felé, kövér fellegek úsznak be a távolból, és mire felérek a kunyhóhoz, be is takarják az eget.

Kieneck_2D Kieneck_3D

KieneckProfile

lila A megtett táv az Enziansteigen az Enzianhütteig és ugyanígy vissza, 11.2 km, 800 m szintemelkedés bruttó 5:00 óra alatt (nettó 4:20 óra)

Ehhez a túrához, sokadszori ismétlés lévén, nincs különösebb hozzáfűzni valóm. Jöjjön tehát néhány kép, pár rövid sorral, hogy visszadjam a túra hangulatát és az aktuális körülményeket.

DSC03675

Az elmúlt napokban gyengén havazott. Friss, vékony hóréteg tette így téliessé a tájat. Feljebb elfedte a korábbi adagokból még megmaradt kemény, jeges rétegeket. Egészen meglett hófúvások hordta torlaszok és dombok tarkítják az utat. Nem lehet kellemes odakünn, amikor az ilyesmik épülőben vannak.

DSC03677

DSC03680

DSC03681

DSC03684

DSC03687

DSC03689

DSC03692

DSC03695

DSC03699

Ma, csendes minden. Amint eltűnik a nap, érződik a fagy csipkedő ereje is. Fel kell vennem a kétujjas kesztyűmet mert a könnyű kötött kesztyűben már zsiborognak az ujjaim. Odafenn, a kunyhó téli szállásként szolgáló zárt teraszán elköltöm magammal hozottakat aztán, sietek lefelé, mert érzem, mint mászik a fagy be a bőröm alá.

DSC03706

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s