Buschandlwand


A Wachau, mint már korábban is említettem, bővelkedik különleges, alpesi jellegű sziklaszirtekben, melyek becserkészése jórészt könnyű túra keretében is megvalósítható, csak éppen az utolsó, akarom mondani a legeslegutolsó méterek okozhatnak némi gondot. Gondolok itt a tapasztalatlanabb látogatókra. Nos, pont ilyen csemege a Buschandlwand is, mely megerőltetés nélkül elérhető, de esetenként akadhatnak olyanok, akik a koronát, azaz a csúcskereszthez vezető néhány métereres szakaszt, már nem teszik a fejükre.

Buschandlwand_2D Buschandlwand_3D

BuschandlwandProfile

red A fenti nyomvonal szerint megtett táv cirka 10.5 km, 650 m szintemelkedés bruttó 4:40 óra alatt (nettó 3:50 óra)

DSCF0243

Cirmivel, Philippel és Angikával indulunk a Duna parti Szent Mihályból (St. Michael), hogy derekas emelkedőn felküzdjük magunkat a Huhnbergre, majd tovább, árnyékos erdőkön alján, lankás emelkedők és lejtök sorozatán át, elnyújtott sétával érkezzünk a Buschandlwand alá.

DSCF0245

DSCF0246

DSCF0251

DSCF0252

Egy jobbra hajló emelkedőn fel a Huhnberg gerincére és tovább egészen a célig, mely vagy a Gruberwarte (kilátóplatform) vagy maga a Buschandlwand szikláját koronázó csúcskereszt, vagy mindkettő. A vegetáció már magán visei s közeledő ősz árnyalatait.

DSCF0256

DSCF0259

DSCF0264

DSCF0266

DSCF0270

A dolog pikantériája, hogy a kilátóból egy rövidke, de derekas 1+ szintű sziklamászással lehet csak a csúcsot elérni. Így aztán Angika marad a kilátóban, mi viszont Cirmivel és Philippel átmászunk a csúcsra. Tulajdonképpen a csúcs keleti oldalán van egy könnyebb feljutást ígérő kaptató is, ehhez vissza kell ereszkedni a kilátóból egy villába, és ott a másik ágon fel a csúcskereszthez. Már amennyiben valakinek ez a variáns jobban dukál.

DSCF0300

DSCF0272

DSCF0281

DSCF0279

DSCF0277

DSCF0286

DSCF0288

DSCF0295

Fotózás után visszaereszkedünk a platformra, ahol elmajszoljuk a magunkkal hozott elemózsiát, majd némi a tájban történő gyönyörködést követően, körünket bezárólag, egy széles de ugyancsak meredekre sikeredett erdészeti úton alászállunk. Az út később szelídül, majd szinte teljesen kiegyenesedik. Csak a Huhnbergről való végső nyaktörő leereszkedést nem lehet kikerülni.

DSCF0302

DSCF0305

DSCF0309

Remek félnapos túra, mely mint említem, rejteget egy-két meglepetést, de tapasztalt túrázóknak nem igazán okozhat gondot.

DSCF0311

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s