Prognózisok


Érdemes az idei nyárra jellemző időjárásmintát feljegyezni (lásd az alábbi ábrát). Özönvíz vár ránk a hétvégén. Ennek tükrében megkockáztatok egy pesszimista (de szerintem realista) jóslatot. Valamikor majd októberben megszakad a frontok nedves láncolata és száraz, déli áramlás veszi át a prímet, ami tavaszias, hótól mentes téli hónapokkal és zöld karácsonnyal fogja megajándékozni kedves mindnyájunkat. Aztán, hogy ebben milyen mértékben van benne a keze a jet-streameket térítgető geoingeneering elnevezésű modern tudománynak, csak találgatni lehet. Vaj lehet a fejükön. 

image

Kategória: Global Warming, Humanity, soul, mind, News and politics, Weather | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Prognózisok bejegyzéshez

  1. Attila szerint:

    “Aztán, hogy ebben milyen mértékben van benne a keze a jet-streameket térítgető geoingeneering elnevezésű modern tudománynak, csak találgatni lehet. Vaj lehet a fejükön. ”
    Tán csak nem kezdesz el hinni az “összeesküvés elméletekben?” 🙂

    • Sztefanó szerint:

      Inkább úgy fogalmaznék, hogy a modern kor “civilizált” embere olyan, mint egy járni tanuló, felügyelet nélkül hagyott baba, aki késekre és egyéb más nem a keze ügyébe való dolgokra lel. Ebbe a csodaszertárba tartozik az atomenergia, a géntechnika és természetesen a geoingeneering tudománya is. Fogalmunk sincs a természet folyamataiba való pancser beavatkozásink közép és hosszú távú következményeiről, de okvetlenül rá kell hajtanunk az olcsó látszatra, hogy de bezzeg mi vagyunk az evolúció csúcsa, és jobb szakácsok lennénk istennél is a természet konyhájában. Folyton meg akarunk reparálni valamit, ki akarunk cserélni évmilliók óta precíz tökéletességgel működő elemeket, amiket tökkelütött hőzöngéseink során magunk rontottunk el. Önteltségünk határtalan…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s