Kieneck a totális klasszikus


Nem múlhat el úgy ősz, hogy ne látogatnám meg a Kienecket. A túra kifejezetten kellemes, könnyű, kihívásokat nélkülöző, lazításra alkalmas. Még akkor is, ha a kaptatókon azért fel lehet alaposan hevülni és rongyig izzadás ellen sincs sok esély. Pontosan 2 óra alatt érek fel a menedékház szintjére.

 Kieneck_2D_  Kieneck_3D

 KieneckProfile

A táv (Thal, Enziánsteig, Enzianhütte, Mareschsteig, Atz, Thal) cirka 12.6 km, 690 m szintemelkedés bruttó 4:30 óra alatt

Az idő utóbb is néhány órára naposra fordul, mielőtt ismét beborulna (de akkor már lefelé menetben vagyok). A cél az 1106 méteren fekvő Enciánhütte és a kaptatás jutalma elvileg egy tál fenséges tökgulyás lenne. Az idén rendhagyó módon az utóbbiról lemaradok. Nincs tökgulyás! Nincs tökgulyás? Micsodaaaaa? Kérdem az okát. A múlt héten volt. A változatosság kedvéért most sűrű tökleves és tökrétes van paradicsomszósszal. Nos, akkor lehet az is.

Lényegében már el is mondtam mindent a túráról. A képek valamivel beszédesebbek. Lefelé a Mareschsteigen még belehallgatok a hamisítatlan csendbe. Megállok és nesztelenül fülelek, hogy hallok-e valami zajt. Teljes a szélcsend. Ág, levél nem moccan. Messze földön egymagam a rengetegben, ahogy fülelem a tömény csendet. Gyönyörű szimfónia! Csak fülem alapzaja jelenik meg, ahogy a vér áramlik a belső fülben. Egyébként semmi. Ritka csodás élmény. Meg-megismétlem a gyakorlatot, mígnem egy olyan helyre érek, ahol szellő már rezdül. Vége tehát.

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s