Fischerhütte


Miután Angika formába lendült Osstirolban, úgy gondoltam, nekivághat személyes mumusának, a Fischerhütte meghódításának. Tudniillik volt már korábban egy hasonló füstbement próbálkozása. Persze nem talpától-tetejéig nyúló akcióról van szó, hanem csak kevésbé jártas hegyi túrázóknak szánt segédeszközzel megvalósított túráról. A zöld-sárga mázú Szalamandra fogaskerekűvel. Számomra kicsit szokatlan a dolog, mivelhogy az eleddigi cirka 30 Schneeberg-mászásomból felettébb ritkán érintkeztem a fogaskerekűvel, bár volt természetesen ilyen alkalom is.

Schneeberg_2D Schneeberg_3D
SchneebergProfile

blue A platóséta Hochschneeberg-állomásból, Waxriegel, Fischerhütte, Kaiserstein, Klosterwappen, Damböckhaus, Hochschneeberg-állomás vonalon cirka 8 km, 430 m szintemelkedés bruttó laza 4:30 óra alatt (nettó 2:30)

Szombaton a 9:30-as járattal indulunk Puchbergből. Menetrendszerűen, 40 perc alatt érkezünk a cirka 1800 m szinten fekvő hegyi állomásba. Első célunk a Waxriegel. Az odavezető út mindössze 10 perc. A hatalmas méretű csúcskereszt tövéből szépen be lehet látni tervezett utunk soron következő állomásait.

DSCF6518

DSCF6524

DSCF6526

A Fischerhütte már hó-kontakt nélkül is elérhető és azonmód célba is vesszük. A Waxriegeltöl számítva bő egy óra kaptatással érjük el. Angika végre eléri, korábban szinte lehetetlennek látszó célját. Nagyszerű!

DSCF6533

DSCF6537

Cirka 40 perces ebédszünet után tesszük tiszteletünk a Schneeberg második legmagasabb csúcsán a Kaisersteinen, ami alig pár méterrel található a Fischerhütte felett illetve mögött. Bekukkantunk még a szörnyűséges mélységeket feltáró Breite Riessbe és aztán elindulunk a Klosterwappen felé.

DSCF6541

DSCF6549

Az út a Kaisersteintől a Klosterwappenig mindössze 20 perc. A kötelező csúcskereszt fotó után még levetjük magunkat a fűbe és csak élvezzük a kellemes időt, a kék eget, a napsütést a tájat.

DSCF6559

A Damböckhaus érintésével érkezünk vissza az állomásra. Közben szürkül és sötétedik az ég alja, valószínüleg vihar készül. Már nem tudjuk meg a végkifejletet, mert a 15:15-ös vonattal alászállunk Puchbergbe.

DSCF6572

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s