MTB: Megszállottan, élvezettel


Azért indulok csak a Kahlenbergre, hogy gyakoroljak. Addig fogom gyúrni a Südtiroler-Trail kulcspontját a bombakráterrel, amíg nem megy folyamatosan, megtorpanások nélkül. Rendre el is érem ama kritikus pontot és megkezdem a „lecsorgás-felkaptatás” minta szerinti le-fel tartó gyakorlataimat.

A bombatölcsért három lehetséges vonal mentén is át lehet vágni. Először a legsekélyebb mélyedésen át vezető ösvénnyel próbálkozom. Egyszer, kétszer, háromszor, … stb. Tízig számolom csak, mert utána már nem. Egyszerűen csak csinálom. Eme elsőre legszimpatikusabbnak kinéző vonallal az a gond, hogy utána derékszögben kéne jobbra kanyarodni, rá egy rámpára. De ehhez kevés a hely. A kráteren ugyan már jól, félelem nélkül át tudok nyargalni, de kiérve belőle, a kráter peremén sohasem sikerül tisztán vennem a jobbos kanyart.

A továbbiakban analizálom a legmélyebb ponton át történő legmeredekebb ereszkedéssel összekötött vonalat. Felismerem az előnyét, hogy tudniillik a bombatölcsér bal és szemközti oldalán, akár egy palánkon fut az ösvény, és szépen, éles kanyar nélkül egyenesen rávezet a rámpára. De ehhez merni kéne belemerülni.

Közben jön két fiatal siheder a trailon. Figyelem vajon mit csinálnak? És meglepnek, mert képzeld leszállnak. Sem a tölcsért sem a rá következő röptető rámpát nem vállalják be. Na tessék, úgy látszik, valóban nem egy egyszerű technikai kihívás, amin dolgozom.

Amikor a fiatalok eltűnnek az erődben, megkísérlem a legmélyebb ponton át vezető vonalat. Ejha, nagyon meglep, mert elsőre is remekül sikerül. Automatikusan rávezet a rámpára és már folytatom is a küszöbön átlendülve. Na, ezt még egyszer! Újra jönnek ketten. Beszélgetnek, hallom csehek, és képzeld, leszállnak ők is. LESZÁLLNAK!

Jómagam pedig még megvárom a csehek távozását, és juhé! A sokadik ismétlés után gyönyörű, folyamatos alászállással, remek palánkolással, kiérek a peremre, tovább a rámpára, majd az utána következő mély árkon is szépen átlendülök. Sikerült! Jutalmul folytatom tovább, élvezetesen, gyorsan, nagy-nagy megelégedéssel, hogy eltökélt célom elértem. Most csak a felső harmadon nyargalok végig, majd vissza az Uphillen. Legközelebb a kritikus alsó szakaszt fogom hasonlóan becserkészni.

Kategória: Biking, Hobbies
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s