Unterberg: csendes búcsú az ősztől


Kihasználom a vénséges ősz adta kiváló lehetőséget, hogy tisztelettel elbúcsúzhassak tőle. Az idén különösen kegyes volt hozzánk, rengeteg aranyszínű pillanattal megajándékozva. Sok-sok öröme akadt idén azoknak, akik még képesek értékelni a természet jóságos rezzenéseit. Merthogy, voltak évek, amikor heteken át hiába is vártam lencsevégre kapni a meleg árnyalatokban tündöklő hegyvilágot.

DSC03024

Mivel az elmúlt időszakban gondjaim akadtak a lábammal, csak egy spórolós körútra indulok, “nehogy megártson” alapon. A pihentetés érzékelhetően enyhítette a tüneteket, és így nem szeretném ha a gyógyulás üteme csillapodna. Máskülönben meg, jó döntés volt ezen a mai napon kimozdulni. Valahogy pont így képzelem el az idilli, testet-lelket melengető, stresszoldó túrákat.

DSC03028

DSC03029

Meglep, hogy helyenként mennyi sok hó maradt még meg, különösen erdőben, árnyékos helyeken fehérlik a táj. A napsütötte hegyoldalakon viszont csak az elszáradt, barna fű virít. Találok odafenn egy ilyen száraz helyet, elkölteni a magammal hozott elemózsiám és csodálni az ismerős hegyvidéket. Próbálom a képet teljes lelkemmel befogadni, mert soha nem lehet tudni, mikor jön el az utolsó, a legeslegutolsó alkalom.

DSC03036

DSC03037

DSC03040
Az Ötscher, jobbra pedig a Türnitzer Höger, egészen balra pedig a Steinparztal vonala

DSC03048

DSC03060

Mivel túl sok érdekessel szolgálni e témában nem tudok, amit lehetett, a múltbeli alkalmak idején elmondtam, csak néhány kiemelt felvétellel illusztrálom élményeimet.

DSC03061

DSC03063

Kategória: Hiking-Climbing, Hobbies
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Unterberg: csendes búcsú az ősztől bejegyzéshez

  1. Szemák Attila szerint:

    …szép színek, kellemes túra…jövőre újra együtt…

    • Sztefanó szerint:

      Valszeg megérted, ha valamelyest szekeptikus vagyok. Hirtelen elfelejtettem, hogyan ragozzák azt a szép szót, hogy “jövő”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s